Expo Stadsfotografen in het MAS Antwerpen vanaf 25 april

Vanaf 25 april 2017 loopt in de wandelboulevard aan het MAS de expo Stadsfotografen. Sinds 2015 mag ik de titel Stadsfotograaf Antwerpen dragen en enkele van mijn beelden uit de reeks ‘Groeten uit de Braemblokken‘ maken deel uit van de expositie.

Groeten uit de Braemblokken

In 2015 raakte ik geïnspireerd door de architectuur van Renaat Braem en hoe die zich manifesteert op het Kiel. Daar staan de Braemblokken, in de lokale volksmond ook wel de ‘potenblokken’ genoemd. Ik werkte aan een reeks architectuurbeelden van de appartementsgebouwen en wilde vervolgens de bewoners op een mooie manier in beeld brengen. Dat laatste resulteerde in de fotoreportage ‘Groeten uit de Braemblokken’: een persoonlijke blik op enkele bewoners van de blokken.

Visuele liefdesbrief

Curator Kaat Celis zocht in de portfolio’s van de 15 Stadsfotografen een invalshoek om één grote inspirerende en verruimende blik op de stad te brengen. Dit resulteerde in een liefdesbrief voor de stad Antwerpen, een associatieve vertelling rond de haat-liefde verhouding voor een stad vanuit de blik van een fotograaf.

Meer info

Expo Stadsfotografen – MAS Antwerpen

Facebook event

Groeten uit de Braemblokken fotoreportage

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *