Projectwebsite voor fotoreportage ‘Groeten uit de Braemblokken’

Braemblokken Kiel Architectuur Renaat Braem ©Sacha JennisGedurende een jaar werkte ik aan de fotoreportage ‘Groeten uit de Braemblokken’. In die reeks zocht ik naar het gezicht van de bewoners uit de Braemblokken op het Kiel in Antwerpen. Het was niet evident om voldoende mensen te vinden die bereid waren mij, toen een volslagen onbekende die hen wou fotograferen, toe te laten in hun privé omgeving. Ik vroeg namelijk hen te fotograferen in hun appartement. Enige voorwaarde was dat hun appartement zich in één van de 9 Braemblokken bevond. Dat zijn wooneenheden op het Kiel opgericht in de jaren ’50 door architect Renaat Braem in opdracht van de stad Antwerpen als ‘het nieuwe wonen’.

 
Charles bewoner Braemblokken KielUiteindelijk heb ik toch 9 bewoners bereid gevonden zich te laten fotograferen in hun appartement. Rode draad doorheen de reeks is een foto aan de herkenbare rode of blauwe deur. Daarnaast fotografeerde ik de bewoners binnenin hun woning, die afhankelijk van het type bestond uit 1 of 2 verdiepingen. Met elke bewoner die ik fotografeerde had ik een aangenaam gesprek, zo waren ze toch meer dan ‘gewoon’ een bewoner. Charles, Mariette, Piet, Maria, Jean-Pierre, Semra, Mohammed, Annie en Miro vertelden mij het verhaal van de Braemblokken.

Bekijk de foto’s op de website ‘Groeten uit de Braemblokken’

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.